26 juni 2013

Rosagrönt hallelujah-moment!




Det växer så det sprakar. Världen är vacker och jag bakar! Eller lagar egentligen. Förverkligar ytterligare en dröm: att tillverka egen rosenmarmelad! Första omgången missade jag syltsockret och tog vanligt socker. Då silade jag bara av bladen, frös in dem och gjorde rosensaft istället. Att inte göra helt ”rätt” kan ju leda till något annat bra! Ros-milkshake kan säkert bli en hit, till exempel ;)

    DU BEHÖVER
    125 gram doftrika         
     rosenkronblad
     4 dl vatten
     4 dl syltsocker
     1 st citron, skal + saft
     1 liten kvist rosmarin
        GÖR SÅ HÄR
    Plocka doftrika rosor. De ska vara utslagna samt obesprutade. Klipp kronbladen i små bitar och skölj dem ordentligt och låt rinna av.
    Koka upp vattnet. Lägg i rosenbladen och låt sjuda sakta tills rosorna är mjuka. Rör om då och då. Tillsätt sockret, citronskalen och citronsaften. Låt koka tills det börjar tjockna om ca 15 minuter. Lägg i rosmarinkvisten de sista minutrarna av koket och ta sedan bort den från massan. Njut som bara du kan!

    ♥ I will be grateful for this day 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar