Det finns massor av ätbara blommor och jag har odlat några sorter. Det här är ju bara början som ni förstår!
Nedan, 'Death by Chocolate' som jag kallar den ^^ (Chokladkaka med rödbetor. Mina egna, så klart!) För att kunna äta rödbetor hela året som smakar som färska har jag fått lära mig att lägga in dem i sand och varva betorna med sandlager. Det är viktigt att de inte nuddar varandra, utan att de har tillräckligt med sandspace :)
DU BEHÖVER
2 stora rödbetor
100 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
socker
smör
Till garneringen blandas florsocker med lite vatten eller citronsaft
GÖR SÅ HÄR
Skala och riv rödbetorna grovt
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Smält smöret, vispa ägget fluffigt och häll i smör + mjölk
Vänd i rödbetorna och blanda torra + blöta ingredienser till en smet
Smöra och sockra formen, grädda på 175°C i ca 25 min
Smeta på garneringen när kakan svalnat
Snaska ordentligt och låt dina vänner få gissa ingredienserna! ^_^
♥
Men satan i rödbetan, va god den ser ut!
SvaraRaderaSå in i väggen! XD
SvaraRadera