19 september 2013

Lurig chokladkaka med ätbara blommor

Det finns massor av ätbara blommor och jag har odlat några sorter. Det här är ju bara början som ni förstår!

Nedan, 'Death by Chocolate' som jag kallar den ^^ (Chokladkaka med rödbetor. Mina egna, så klart!) För att kunna äta rödbetor hela året som smakar som färska har jag fått lära mig att lägga in dem i sand och varva betorna med sandlager. Det är viktigt att de inte nuddar varandra, utan att de har tillräckligt med sandspace :)


DU BEHÖVER
2 stora rödbetor
100 g mörk choklad
4 dl vetemjöl
3 dl farinsocker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 ägg
50 g smör
2 dl mjölk
socker
smör
Till garneringen blandas florsocker med lite vatten eller citronsaft


GÖR SÅ HÄR
Skala och riv rödbetorna grovt
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Smält smöret, vispa ägget fluffigt och häll i smör + mjölk 
Vänd i rödbetorna och blanda torra + blöta ingredienser till en smet

Smöra och sockra formen, grädda på 175°C i ca 25 min
Smeta på garneringen när kakan svalnat

Snaska ordentligt och låt dina vänner få gissa ingredienserna! ^_^

                                    ♥


18 september 2013

Tigertomater och dimmiga höstmorgnar

Tio sorters tomater :) På burk :) 
Hihi.. lägg märke till de klockrena etiketterna :p
Tidigare i morse...  
Så många gånger som jag tänkt att Om jag bara hade kunnat så skulle jag med detsamma printa 1000 levande vykort av den omedelbara vyn och sprida dem till alla jag mötte samtidigt som jag utropade "Ser ni!!! Livet är här och nu! Det är Så Vackert!!"Känner ni magin? Den glimtar för resten av dagen och glänser med sin härvaro trots sin dåvaro. Horisonten är långt där borta. Bortom och verkligheten är nära. Återtanken på dessa livets förgyllda ögonblick då jag fått samexistera gör mig Så Tacksam! Det finns hur mycket fantastiskt vackert som helst att uppleva i detta liv. På denna jord. Under min cykeltur till jobbet i morse blev jag så hänförd av naturens skira, vackra obeständighet att jag var tvungen att stanna till flera gånger. Landskapets och dimmans oförutsägbara, saktmodiga skiftningar.. Totalt igenimmade busskurer väckte det lilla busfröet i mig och jag var bara tvungen att stanna till för att skildra ett "God Morgon! :D" och "Morning Sunshine! :D" på glasrutorna. 
Nu ska jag lägga natten på kudden en stund

11 september 2013

Modigt vågat eller moget avvägt


Bilden är från Louisiana i Köpenhamn. Jag såg ett sånt här foto på fb från en av mina vänner och frågade henne var det var ifrån. Tack vare den lilla triggern blev jag så mäkta inspirerad att jag ordnade en överraskningsresa dit, till Louisiana i Köpenhamn när min pappa fyllde 50..!

Men idag gjorde jag något som många knappt ens vågar tänka. Något som jag önskar ännu fler skulle våga göra. Jag bad om att få gå ner från heltidsanställning och jobba tre-dagars-veckor från och med så snart det var möjligt. Helt enkelt för att jag känner att jag vill ha mer tid för mig själv, att jobba med mig själv (vilket jag inte riktigt hinner över helgerna) och för att jag är nyfiken på att prova på ett annat yrke.

Ja, jag tror att jag är en människa som skulle må väldigt bra av att ha två yrken att växla mellan. Så, det andra spåret jag är inne på handlar om friskvård och alternativmedicin. Som jag började studera för flera år sedan. Dessutom är jag hungrig på språk! Många olika språk egentligen. Även att samla på nyanser och uttryckssätt i det talade svenska språket så att jag blir ännu grymmare på att taltolka! (Ja, det svenska teckenspråket finns ju också, för er som undrar. Och japp, jag jobbar som teckenspråkstolk ;) Jag känner att det här kommer att bli absolut toppenbra och jag känner just nu som att jag har världens bästa chef. 

Hon backade upp mig till 100% och meddelade att de skulle göra så gott de kunde för att kunna möta upp mina behov så snart det gick, i bästa fall redan vid månadsskiftet! Samma chef som stod upp för mig när jag släppte bomben om att jag ville fara ut och cykla några månader genom Europa. Med en kille som skulle cykla enhjuling hela vägen. Som jag till råga på allt inte kände(!) 

Förändringar kan vara läskiga och hela livet är en kompromiss. "Ovissheten är värst" sade min mentor på en praktikplats när jag gick i skolan, ett uttryck som fastnade hos mig. Men när man lämnar något öppnar man samtidigt nya dörrar till annat och längtar man tillbaka helt förskräckligt mycket så hittar man oftast på något sätt att börja om igen :)

Haha..! Det är så typiskt mig när jag tänker efter! Behöver inte ens tänka efter länge :p Jag liksom kastar mig ut i livet och bjuder in närvaron. Härvaron... Med vetskapen om att allt är föränderligt och känslan av att allt är möjligt, hur blir det bättre än så här? Vad mer är möjligt? Livet är alltid här och nu. Var är Du?


Carpe Noctem 

P.S. Ett stort, hjärtligt Tack till Tecken & Tolk AB som bidrar till att göra en annan värld möjlig! 

10 september 2013

Snart är det dags igen...


...att ge bort en bok! 
Den 14 september är den officiella Ge-bort-en-bok-dagen som är ett event som dragits igång av Maria Tomsby på facebook för ett antal år sedan :)

Så här kan det gå till: skriv en liten lapp med texten "Varsågod att läsa! Ge-bort-en-bok-dagen på fb 14/9-13" Lägg lappen i boken och lägg boken på ett bra ställe där någon lässugen lätt hittar den. Kanske inte på biblioteket, dock?? ^^


Sprid gärna evenemanget och läs mer om det här 

                          :D

9 september 2013

Länge leve loppislyckan!

Det här inlägget dedikerar jag till alla fantastiska loppisar och loppisfynd genom åren! Jag är som uppväxt på loppis kan man säga. Det började med att jag hasade efter mormor och mamma när jag var pytteliten. Sedan när jag var runt 10 så stod jag själv som säljare och sålde en av mina älskade vinterjackor som jag vuxit ur. Här är de senaste fynden från sammanlagt två loppisar i Örebro till den rara summan av 265 kr och två kramar! 
                                           ...Vive la loppis! :D

Hihi.. är det någon som kan pruta med kramar så är det väl jag ;) (Tänker som hastigast på den 6 månader långa kramturnén genom Europa som jag var medarrangör för.. Sök på 'Unicycling 4 love' eller 'Enhjuling genom Europa')