14 juli 2013

Inspiration för livet från dagar i husvagn

När jag var i södra Sverige passade jag på att ta en tur till Halmstad för att hälsa på Johnny som jag och Jesper bodde hos i Gällivare under vår cykelresa. För han har nämligen flyttat in sig vid Lizzies Café i den mysigaste lilla husvagn man kan tänka sig. Det var så idylliskt att jag ville äta utsikten från husvagnsfönstret :)
                   
 En väldans massa cätz har hon.. som skulle behöva egna boenden. Den som är intresserad kan kontakta henne på direkten.
                    
Morgonen när Johnny var borta och jobbade blev jag bjuden på frukost i caféet. Morgonplockade smultron (röda och vita sorter), surdegsbakat bröd med sallad och gurka från det egna ladet, så klart! Lizzies bror är ostmästare och där kom den ifrån. :D Här ser ni den lilla raringen, eller ska vi säga krutknippet? ^^ Lizzie startade caféet när hon hade fyllt 60. Hon jobbar i snitt 15 h per dag tisdag till söndag och nu har hon fyllt 84. Verkar lika pigg och rask som smöret smälter i solsken..(!) Jag hinner jag med, tänker jag, jag som planerar att fylla åtminstone 130 ;)
                                "If you can't figure out your purpose, figure out your passion. For your passion will lead you right into your purpose" 

10 juli 2013

Karlskrona levererar.. och jag med!

Efter att ha ramlat ner från Ölands danshimmel for jag till Jesper i Karlskrona som varit min trogna reskamrat genom hela Europa. (Sök "enhjuling genom Europa" på nätet så finner ni som är nyfikna en del artiklar.) Våra cykelben är ju inte desamma som när vi precis kom hem från resan men minnena är lika starka!
Mest glad är jag nog för alla de inspirerande människor som jag fått möta tack vare att jag bara slängde mig ut så där i det okända. För det var ju det jag gjorde när jag satte mig i Bussgods-bussen med en Jesper som jag inte kände och ett halvårs cyklande framför...! Ja och för att inte tala om alla naturupplevelser vi har varit privilegierade att kunna dela och insikten om hur kapabla vi kan vara när vi verkligen bestämt oss för det...
                                                     
För att landa lite i nuet åkte vi till Saltö och samlade solstrålar :)                                   Sedan mös vi en stund med Jespers fantastiska familj och efter att ha raggat    stavmixer hos deras granne kunde jag bjuda på                                    ...sorbet gjord på persika, honungsmelon och basilika. Toppad med ätbar   trädgårdsnejlika ;)

DU BEHÖVER
ett paket frysta bär eller frukt i bitar
en äggvita
eventuellt en gnutta socker/honung/eller varför inte stevia alternativt kristalliserad kokosnektar :p
GÖR SÅ HÄR
Förbered precis innan avnjutning! Häll lite bär/frukt och äggvitan i ett avlångt kärl. Mixa med en stavmixer en liten stund tills det ser ut som sorbet. Häll över frukt/bär pö om pö och mixa i omgångar tills allt ser jämnt ut. Jag hackade melonen, persikorna och förs in allt i iskuber tillsammans med basilikan. Det som inte fick plats frös jag in på en skärbräda. Se upp så att inte allt fryser ihop i en stor klump, då blir det svårt att mixa(!) 


Dagen innehöll även en tur till en botanisk trädgård där jag tillät mig att drunkna en smula 
...All the flowers of all the tomorrows are in the seeds of today...
                                                          ♥ 

9 juli 2013

Dessa magiska stunder

Danssemester på Öland och soliga dagar på gräsmattan ♥ För er som inte dansar ännu, börja! Ni har allt att vinna!

              Yu Dao Gong i det fria :)  
A beautiful life begins with a beautiful mind. What are you adding to the world today?