28 maj 2013

Drink your greens

En händelserik vecka har passerat och med den tre dagars besök i danshimlen (Tack Janne  Du ska få bensinpengar!), ogräsrensning, plantering av diverse lök och bönor, nässelplockning samt besök av min finaste Kinna ♥                     
Här är några av de saker vi har experimenterat fram
Nässelscones (5 dl vetemjöl, 1/2 durkslag brännässlor, 2 dl vatten, 2 msk rapsolja med citron, 2 tsk bakpulver, salt)

Nässelpesto (brännässlor, tahini, cashewnötter, rapsolja med citron, paprikapulver, salt)

Nässelsmoothie (brännässlor, banan, dadlar, rismjölk, solrosfrön, svartvinbärspulver)

Ni vet väl förresten att man kan plocka brännässlorna för hand, utan skydd? Plocka dem medhårs (uppåt) bara ;)



Mitt hjärta är kärt och en massa livsenergi sprudlar! Jag är Kär! Kär i Livet och kär i alla möjligheter och mirakler som väntar! Tänk alla bedårande människor jag har mött och alla fantastiska människor som jag kommer att möta! Livet är mitt för en stund och jag gör vad jag vill 

21 maj 2013

Kors i taket och jord på golvet

Jag är med paprika!

Det svämmar över i varje skrymsle och vrå och mysfaktorn är lika hög som växterna är många. Och långa! Porslinsblomman som jag flyttat in hos (ja, den har visst bott här ett antal år innan jag kom in i bilden) växer och frodas. Jag bor i en djungel :)

Sex olika paprikasorter och tio olika tomatsorter... Tänker att mitt odlingsmål för det här året är att bli självförsörjande på tomat och paprika ^^ Den 6 juni står jag förhoppningsvis på Spiragårdens loppis och säljer en del av mina guldklimpar :)

13 maj 2013

Livets palett rymmer universums alla färger och en massa annat stjärnstoff..!

Vi använder alla livet till olika saker. En del använder det för att bli skickliga i akrobatik, andra blir gudar på att dansa. Vissa lägger ner massor (av liv) på att träna sinnet i färg och form.. Så många möjligheter i ett och samma liv..! En del blir mångsysslare och kämpar med att prioritera eller bortprioritera saker, däribland jag. I helgen prioriterade jag att åka till Uppsala för att heja på min fina vän Fredric under cykelloppet Skandis GP. Kvällen innan satt vi och spelade kort på gräsmattan då jag plötsligt fick syn på detta spektakel. Ibland blir det visst kortslutning och undrar vem som här har varit på lyset? :p



Svårast är nog ändå att välja åt vilket håll man ska ta sitt (k)liv. För hur mycket jag än vill göra så lever jag visst i en fysisk kropp som uppenbarligen livnär sig på inte bara roliga och spännande saker utan lika mycket på mat och sömn...!

Här är han förresten, fiina Fredric som satsat mycket liv på att klättra en elitcyklists väg. Över egen förväntan så kammade han i går hem en lycklig tredjeplats. Stoor, varm kram, skatt! Jag önskar dig inga tårar, utan fortsatt många härliga skratt ;)



Delar av mitt egna liv används emellanåt till att strosa längs vatten och njuta av solglittret. I bland får jag syn på en spektakulär skuggbild och tänker att det Här är Levande konst mitt i Livet. Om någon timma när någon annan går förbi är det inte alls samma juveler som vilar...

Men ett är fortfarande sant för mig. Vi är alla själsliga varelser med rymddräkter (läs kroppar) för att just kunna vistas här tillsammans och leva som vi gör, mitt ute i rymden! Och det handlar inte om att vi ska bli något. Det handlar varken om skola, jobb, pengar, lycka, karriär eller om mig.  Den stora meningen, oavsett vad vi använder livet till, så är det nog för att bygga. För att överbrygga. Detta fann jag i min kloka vän Micke Gunnarssons blogg: ”Det handlar om att jag likt en maskin har som uppgift/möjlighet att fylla på jordklotet med mer godhet. Mer godhet som ska ta över då jag är borta. Mer godhet som ska fortsätta utveckla denna planet mitt ute i rymden. Det kanske låter tråkigt, men vad mer handlar det om?” Och som en kanadensisk gentleman i åttioårsåldern sa i en intervju här om året: ”We got to live our lives as if they're real”.

Åh, jag vill livet så mycket och Livet vill mig så mycket! Men nu är det visst slut på detta stycket!                   



10 maj 2013

En del blir blöta, andra känner regnet...


Väx, mina bebisar, väx! Snart får ni ta över Jorden!!!



Det är lätt att bli ivrig så här när jag efter många år i stan nu helt plötsligt har världens odlingsmöjligheter :) I går fick jag ordning på ett 10 meter långt jordgubbsland och njöt så mycket jag bara kunde av vårregnet, ända till solen gick ner. När det började rinna över ögonbrynen så blev det lite omständligt att hålla ordning med mina jordiga händer så då gick jag in och tände en brasa istället :) Lätt värt att bo på landet bara för den sakens skull!

Ja, tio olika sorters tomatplantor och flera frön av varje sort har jag drivit upp. Sedan tog jag reda på hur mycket yta varje planta behövde och insåg att jag hade tagit i.. väldigt mycket. Lite typiskt mig får jag säga. All in, allt eller inget, nu eller aldrig. Haha.. Men de är bra att kunna byteshandla med och trevliga att ge bort som presenter ;) Alla från Runåbergs fröer och ekologiska, så klart! Jag följer Maria Thuns så- och skördekalender som baserar sig på hur planeterna i rymden förhåller sig till varandra och på så sätt gynnar olika energier i naturen. Extremt kortfattat här men Allt som jag har planterat har i alla fall tagit fart! (Till att börja med; tomat, paprika, gullök, rödlök, purjolök, diverse ätbara blommor, stevia och gyllenbär.)

"Growing your own food is like printing your own money"

8 maj 2013

Lugnet på dörren och så inuti

Idag har Lugnet hängt på min dörr vilket betyder att jag har gått in i Chi Gong- eller meditationsmode. Chi Gong av typen Yu Dao Gong som jag kan rekommendera å det varmaste! Denna lilla dyrgrip (Lugnet, alltså) är skapad av en skatt som med sprudlande glädje och virkpinnar i högsta hugg formar de allra mest fantastiska ting! Om någon vecka är hon dessutom min för en stund 





6 maj 2013

Gladburken fylls på :)

Som en effekt av cykelresan på 700 mil (Nordkap-tarifa 2012) så känner jag ett enormt sug av att röra på mig. Därför cyklar jag ofta till jobbet vilket blir 3 mil t.o.r. I morse gick växelvajern av och stannade på andra växeln när jag hade 7 km kvar till centrum..! Jag fick ta tag i saken efter arbetsdagens slut. 

På kontoret nedanför mitt jobb fick jag låna verktyg för att kunna meka lite och sprang så iväg till Clas Ohlson för att köpa en ny växelvajer. Sedan insåg jag att det fattades en skiftnyckel för att kunna utföra hela jobbet själv. Med all lycka så fick jag låna precis det jag behövde från den fantastiskt flexibla personalen på Clas Ohlson och lyckades med monteringen även om det tog en stund och folk som gick förbi på huvudgatan fick se en lite ovanlig syn.. En sportklädd tjej med en stor rosa blomma i håret och nedoljade händer som i bästa solskensläget knipsade vajrar och skruvade på en rostig gammal damcykel.

TACK för att jag så smidigt fick möjligheten att laga min cykel och TACK för att jag var envis nog att pyssla med det hela vägen!

Denna fantastiska personal är en av kvällens anledningar till att jag fyller på min GLAD-burk. Glad-burken fick sin första lapp på nyår och kommer att öppnas detta nyår för att förgylla kvällen i goda vänners lag :)

Peace, love and glad-lappar

5 maj 2013

Det hemliga paketet - Pay it forward

Här om dagen fann jag ett hemligt paket i min brevlåda..! Inslaget i ett av de vackraste papperna utan ett spår av något enda handskrivet ord. Spännande var det minsann! På baksidan fann jag ledtråden och fick bläddra tillbaka flera månader bland mina meddelanden på Facebook. Här är en status från förra året som jag har kommenterat och alltså lovat att hålla:

"2013 Creative Pay-it forward. The first five people to comment on this status will receive from me, sometime in the next calender year a gift- perhaps a book or baked goods, or a candle, music, art - a surprise! There will likely be no warning and will happen whenever the mood strikes me. The catch? Those five people must make the same offer in their FB status. Who's in?"

Sååå himla najs! Den vackra stenen skimrar i blått, grönt och lila. Det är en fluorit och symboliserar den flytande, eviga strömmen av sinnesintryck från den inre och yttre världen som fyller vårt sinne. Skylten är ju charmig eftersom jag under stor del av mitt liv längtat efter att ha minst två kattor och nu har lyckats skaffa det! Ängeln med stjärnan går suveränt ihop med en text jag har i sovrummet och hjärtat känns verkligen passande i mitt välkomnande hem. Klockrent! På kortet stod det skrivet "Till dig  Pay it forward :)"
Jag fullkomligt sprudlar av idéer nu av vad jag ska skicka till de som skrivit upp sig på Min lista. De flesta saker kommer att ta tid, men bra blir det allt! Fortsättning följer :D

2 maj 2013

Himmel och pannkaka!

Solen värmer, vindarna blåser, en av mina bästa grannar har vårglada hönor som lägger ägg i överflöd och pannkakor står högt på listan över vad jag äter just nu. Pannkakor med sallad och Karintorps ljuvliga tomatsås. Pannkakor och getost med basilika och torkade tranbär. Pannkakor med hummus och persilja. Pannkakor med hemlagad fransk, kompisimporterad fikonmarmelad. Pannkakor med utsökt aubergineröra. Pannkakor med en mördande god plommonpuré. Pannkakor i alla förklädnader helt enkelt..!


Här är ett utmärkt recept även för den som gärna vill äta aubergine men ännu inte funnit en rätt som fått smaklökarna att börja sjunga:

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dela 2 st auberginer på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Gröp ur köttet med en sked. Skala och grovhacka en vitlöksklyfta.
3. Mixa aubergineköttet med 1 vitlöksklyfta, 4 msk olivolja, 4 msk färskpressad citronjuice, 2 tsk tahini, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. 

Kreationen ovan är kvällens auberginemackor garnerade med basilika och gojibär.

Allt gott och mums tills vi falla..!